Bezoek ook ons Eetcafé De Gezelligeit

CC_Zorgboerderij_DLG_52-1-aspect-ratio-536-536

Dagbesteding

Koffie en thee staan klaar om de dag om 8.45 uur gezamenlijk te beginnen op de Zorgboerderij. We praten met elkaar hoe je weekend was of je vertelt iets over wat je graag met de groep wilt delen. We nemen de werkzaamheden door die op de planning staan van die dag. Wie gaat wat doen en wanneer.

En belangrijk om samen te bespreken, vind je het leuk wat je deze dag gaat doen. Het is prettig dat je het werk op je eigen manier kan doen en in je eigen tijd kan afronden. Je begint ergens aan en maakt het af. Je weet waar je aan toe bent en het maakt je trots wat je gedaan hebt die dag. We hebben verschillende werkplekken. Samen bekijken we welke werkplek bij je past.

Onze werkplekken

CC_Zorgboerderij_DLG_10

De werkplaats

De werkplaats is van alle materialen en gereedschappen voorzien. Hier kun je onder begeleiding aan de slag met timmeren, schuren, boren en schilderen. Het recyclen van materialen vinden we belangrijk en we maken van iets ouds iets nieuws. Hout speelt daarin de hoofdrol. Houtkloven, pallets uit elkaar halen en het goede hout wordt hergebruikt. We maken kastjes, banken, tafels en plantenbakken of knappen meubels op zodat ze nog jaren meegaan. Wegbewijzeringen van hout of naambordjes worden vaak gemaakt, waar we namen en woorden in het hout branden of freezen.

Bij de werkplaats hoort ook de afdeling inpakken. Doosjes, inpakpapier, linten, de schaar en plakband ligt klaar. Het inpakken van bijvoorbeeld kerstpakketten of relatiegeschenken wordt met alle zorgvuldigheid gedaan.

Onderhoud tuin

Gras maaien, schoffelen of onkruid eruit halen. De tuin en de weiden rondom de Zorgboerderij wordt dagelijks onderhouden. Op het erf staat een tuinkas waar zaden tot stekjes gekweekt worden.

Pluktuin

Dichtbij de Zorgboerderij is er aan de Ommerweg 146, de Pluktuin. Voorbijgangers kunnen zelf bloemen plukken voor een kleine bijdrage. Schoffelen, onkruid eruit halen, inpoten van de dahliabollen en de pluktuin netjes verzorgen is een geliefde plek om aan het werk te gaan. Op de duofiets, lopend of met het busje is de pluktuin altijd bereikbaar.

Dieren verzorgen

Ezels vermaken zich in de wei, kippen scharrelen rond en het konijn ligt tevreden in zijn hok. De dierenverblijven schoonmaken, de dieren voeren en aandacht geven hoort tot de dagelijkse werkzaamheden.

Schoonmaken

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt elke maandag de voetbalclub MVV ’69 in Marle schoongemaakt. Vrijwilligerswerk dat met grote voldoening wordt gedaan en wat zeer gewaardeerd wordt door de voetbalclub.

Eetcafé De Gezelligeit

In het hart van het dorp Hellendoorn is ons eetcafé De Gezelligeit gevestigd, waar inwoners en toeristen terecht kunnen voor een heerlijke kop koffie met gebak of een vers bereide lunch. Feestjes en vergaderingen kunnen hier ook georganiseerd worden. Een unieke werkplek waar je aan het werk gaat in de bediening, afwas of je assisteert de kok. Meehelpen met opruimen en schoonmaken hoort erbij. In de horeca werken moet echt bij je passen. Zorgvuldig bekijken we of je dit werk leuk vindt.

Bezorgen

Verse eieren van de Zorgboerderij en de schone theedoeken worden met de duofiets bezorgd bij Eetcafé de Gezelligeit in Hellendoorn. Een sportieve activiteit waar iedereen blij van wordt. De vuile was en de lege eierdozen worden natuurlijk weer meegenomen.

Voor vragen of informatie.